Več o energijskih vajah

ponedeljek, 3. februar 2014

1. dan: Hvaležnost

Iskrena hvala vsem, ki ste se pridružili programu 21 dni ZA spremembo. Čaka nas 21 dni motivacije, inspiracije in vzpodbud, da kaj v življenju spremenimo, da še bolje poskrbimo za svoje telesno in duševno zdravje ter da si vzamemo čas za najpomembnejšo osebo – zase. Le na ta način lahko namreč zares zaživimo in delimo srečo, radost, ljubezen in veselje z našimi bližnjimi.

Naše druženje bo potekalo „virtualno“, vendar bom zelo vesela kakršnega koli stika z vami. Lahko delite vaša mnenja in razmišljanja v komentarjih na blogu, lahko se oglasite na Facebooku https://www.facebook.com/21dni ali pa mi pišete na e-mail delavnice.zdravje@gmail.com.

Naredimo nekaj lepega in izkoristimo teh 21 dni za svojo rast, učenje novega, še globlje spoznavanje sebe in uživanje v drobnih radostih.

**********************************


SPOROČILO DNEVA

Hvaležnost

Bodite hvaležni za vse, kar počnete, za vse, kar vam je dano, za vse priložnosti, možnosti in za vse izzive.


5 MINUT ZASE

Prvi premislek v sklopu našega 21-dnevnega druženja bo namenjen hvaležnosti. Izbrala sem jo s prav posebnim razlogom, saj gre za čustvo oziroma občutek, ki v sebi nosi neverjetno moč in odpira popolnoma nove svetove. Hvaležnosti ni ravno mogoče opisati z besedami, vendar ste jo gotovo vsi že čutili in upam, da vas čim več hvaležnost občuti prav vsak dan.

Ste kdaj pomislili, koliko stvari se nam zdi v življenju samoumevnih. Kako hitro minejo dnevi in v kako norem tempu živimo, ne da bi se ustavili in zadihali. Že ko začnete zavestno razmišljati le o stvareh, ki jih v tem trenutku vidite okoli sebe, boste ugotovili, da niti pod razno niso samoumevne. Vaše telo, ki vam omogoča, da ste tukaj in zdaj, prijetno, toplo zavetje, kjer ste na suhem in imate določeno udobje, tehnologija, ki vam omogoča, da odkrijete toliko novih svetov. Morda so v bližini tudi ljudje, ki jih imate radi. Vsi ti utrinki z lahkoto prebudijo toliko hvaležnosti, da lahko cel dan preživite kar z nasmeškom na obrazu.

Velikokrat se ni lahko ustaviti, saj se nam po glavi mota tisoče misli in nas čaka kup obveznosti. Vendar je vredno. Hvaležnost namreč naše celotno bitje navda s toplino in nam pomaga občutiti, koliko bogastva imamo v resnici okoli sebe, ne glede na to, kaj bodo prinesle vsakdanje stvari.

Za krepitev občutka hvaležnosti vam bo lahko v pomoč tudi naslednja vaja.

Vaja: Klic hvaležnosti

1. Stojte pokončno in si vzemite trenutek, da se ozemljite, umirite in sprostite. Roke naj sproščeno počivajo ob stegnih. Globoko dihajte in občutite, kako se vaša stopala dotikajo tal. Zavedajte se svoje povezanosti z zemljo in s tem svetom.

2. Globoko vdihnite, razširite roke in jih postavite pred prsi, v tako imenovan molilni položaj. Nekajkrat vdihnite.

3. Z novim globokim vdihom razširite roke, jih dvignite ter razprite proti nebu (kot na sliki). Uživajte v zavesti, da v tem vesolju niste sami, da ste popolnoma varni in da vam je podarjeno enkratno življenje.

4. Roke drugo čez drugo položite na sredino prsi in še nekaj časa uživajte prijetnih v občutkih.



VIDEO DNEVA

V videu so ujeti utrinki prijaznosti in medčloveške pomoči iz vseh koncev sveta. Naj ogrejejo srce in vzpodbudijo, da bomo še večkrat prijazni drug z drugim.


http://www.youtube.com/watch?v=oeph_eX_pVw


KNJIGA DNEVA

Diamant v tvojem žepu: Odkrivanje tvojega resničnega sija – Gangaji

Srečo in izpolnitev ponavadi iščemo na mnogih poteh: v uspehu, ustvarjalnosti, moči, v medčloveških odnosih, ljubezni, starševstvu, na poklicni poti, v političnem udejstvovanju ali v duhovnosti. Vendar se omenjene stvari stalno spreminjajo, mi pa ob tem doživljamo mnogo negotovosti in notranjih bojev. Naše telo se spreminja, naša razpoloženja, misli in čustva, naši cilji in želje, zato je glavno vprašanje, ali obstaja v nas kaj popolnoma nespremenljivega, ali obstaja stalna, trdna oporna točka? Odgovor prinaša ta dragocena knjiga, ki jo vedno rada vzamem v roke.

4 komentarji:

  1. Hvaležna sem, da sem vas zasledila in s pomočjo delavnice izpilim moj dragulj v mojem žepu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Najlepša hvala, čudovit komentar! Tudi jaz sem zelo vesela, da ste mi pripravljeni prisluhniti in da skupaj delamo nekaj lepega.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvaležna sem Nini Krajnc, da je letos zopet pripravila ta čudovit program. HVALA!

    OdgovoriIzbriši
  4. Najlepša hvala Natalija, sem vesela! :)

    OdgovoriIzbriši