Več o energijskih vajah

torek, 18. februar 2014

16. dan: Scenarist svojega življenja


SPOROČILO DNEVA

Pogum

Bodite pogumni v življenju in naredite kaj, za kar ste prepričani, da ne zmorete. Ob koncu vas čaka neprecenljiva nagrada – še trdnejša vera vase.

5 MINUT ZASE

Zadnjič sem prebrala zanimiv citat, ki mi je dal misliti: Če želiš biti srečen, bodi! Kako preprosto. In potem so se v misli prikradla moja prepričanja, da v življenju le ni vse tako preprosto. V življenju imamo kup obveznosti, zgodijo se nepredvideni dogodki, imamo določene odgovornosti ... in seznam se kar daljša in daljša. Toda po drugi strani vemo, da so čisto vse stvari na tem svetu odvisne od naše perspektive. Malo posplošeno to ponazarja pol poln oz. pol prazen kozarec. Mi smo tisti, ki se odločimo, kako bomo gledali na stvari, kako bomo reagirali, celo za kakšna čustva bomo v danem trenutku občutili. Ta zadnji del se sicer zdi malo za lase privlečen, vendar je v njem kar nekaj resnice.

Naučeni smo, kako reagirati v določenih okoliščinah, navadimo se določenih odzivov in jih ponavljamo. Torej lahko vse skupaj izpeljemo tudi drugače. Naredite en eksperiment in danes v eni izmed situacij, interakcij z ljudmi ali pogovorov reagirajte drugače, kot običajno. Vzemite si tisto stotinko sekunde, preden se odzovete in jo podaljšajte toliko, da boste imeli čas za razmislek. Nasmejte se, preslišite kaj, kar vas sicer vznemiri, odgovorite osebi nekaj čisto drugega .... bodite spontani in presenetili boste sami sebe.

Vaja: Aktivno pretapljanje spominov

Udobno se namestite (lahko sedite ali se uležete), zaprite oči in položite prste na vaša senca.

Z zaprtimi očmi si predstavljajte, da ste v popolnoma praznem prostoru. Pred vami je sama belina. Naenkrat uzrete pred sabo velik ekran, na katerem se odvija situacija iz vašega življenja, ki vas muči ali vas je prizadela.

Ste samo zunanji opazovalec te situacije in v roki držite daljinski upravljalec. Filmček lahko ustavite, lahko ga prevrtite, lahko spreminjate barve – vi ste tisti, ki nadzorujete situacijo. Postavite se v vlogo scenarista in razmislite, kaj bi naredili drugače, kaj bi spremenili, kako lahko polepšate ta prizor.

Naredite nekaj presenetljivega - naj v prizor prikoraka nekdo povsem nepričakovan, spremenite ga v komedijo, morda si ga predstavljajte kot dogodek, ki se je zgodil že davno in je le še črnobel film, ki nima več pomena in ne definira vaše sedanjosti.

Sedaj ste prosti in ni vam več potrebno ponavljati istega vzorca. Preteklost naj ostane preteklost, v prihodnosti pa imate možnost izbire, kako boste reagirali in kakšna oseba boste postali.

Ko boste pripravljeni, si predstavljajte sebe, kako izstopite iz zgodbe.

* Pri tej vaji je najbolje, da se posnamete, ko berete ta navodila oz. vas nekdo drug vodi skozi postopek.


VIDEO DNEVA

Niso okoliščine tiste, ki nas definirajo, temveč smo mi tisti, ki definiramo okoliščine.



http://www.youtube.com/watch?v=YLibAF1IsZM


KNJIGA DNEVA

Energijska medicina – Donna Eden

Donna Eden je pionirka energijske medicine in avtorica knjig Energijska medicina, Energijska medicina za ženske ter Obljuba energijske medicine. V njih podaja neprecenljivo znanje, kako si lahko pomagamo sami, kako prisluhnemo svojemu telesu in kako s pomočjo tehnik, ki so jih poznali že tisočletja, poskrbimo za svoje zdravje.


4 komentarji:

  1. Hvala Nina, hvala za vspodbudo. Biti pogumen, imeti se rad in ljubezen deliti je neprecenljivo. To nas ohranja in nam vliva novih moči za večje podvige.
    Nina hvala in lep obilja poln dan še naprej.

    OdgovoriIzbriši
  2. drži, vsi bi se morali imeti toliko radi da bi zahtevali spremembe vsega kar se trenutno odvija okrog nas,...

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala obema, res lepo vas je brati! Vsem želim umerjen večer in ustvarjalne sanje - lahko, da se že zjutraj uresničijo ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala za vse zapise Nina, lepo nedeljo še naprej :)

    Ines

    OdgovoriIzbriši