Več o energijskih vajah

četrtek, 13. februar 2014

11. dan: Odložimo odvečno prtljago


SPOROČILO DNEVA

Smisel

Življenje je prekratko, da bi se zbujali z obžalovanjem. Glavni smisel najdemo, ko začnemo zares Živeti.

5 MINUT ZASE

Ste se kdaj vprašali, katere izmed stvari človeku najbolj škodujejo in kvarijo njegovo edinstveno bivanje na zemlji? Na samem vrhu lestvice so gotovo zamere, sovraštvo in jeza. Nekateri ljudje jim v svojem življenju namenijo več prostora, drugi manj, dejstvo pa je, da omenjane občutke vsi med nami poznamo. Ob razmišljanju o tej tematiki se vedno spomnim na zgodbo o dveh menihih, ki ob reki srečata žensko, ki ju prosi, da jo poneseta čez. Menihom pravila prepovedujejo, da se dotaknejo ženske, zato mlad menih molči in odkima. Starejši menih brez pojasnitev žensko dvigne in jo nese čez vodo. V tišini hodita že nekaj ur, ko se mlad menih vseeno ne more premagati in povpraša: „Zakaj si tisto žensko nesel čez vodo kljub temu, da nam pravila to prepovedujejo?“ Starejši menih se samo nasmehne in po premolku odgovori: „Jaz sem tisto žensko nosil eno minuto in jo pustil na drugi strani reke. Ti jo nosiš še sedaj.“

Ali tudi vi v življenju kaj nosite? Premislite, če ni že vendar čas, da svoja bremena pustite „ob reki“ in greste lahkotno svojo pot naprej.


Vaja: Odpiranje prepone

Da boste lažje zadihali in pustili za sabo bremena, izvedite naslednjo osvobajajočo vajo.

1. Levico položimo pod središče prsnega koša. Desnico položimo nanjo.

2. Globoko vdihnemo in potisnemo telo proti rokam, medtem ko z njimi potiskamo nazaj v telo. Nekaj sekund zadržimo dih.

3. Naravno izdihnimo in sprostimo roke. Vajo še 3X ponovimo.

4. Nato vdihnemo in z desnico sežemo na desno stran telesa ter z razkrečenimi prsti povlečemo prosti popku.

5. Enako ponovimo še z levo roko.


VIDEO DNEVA

V duhu današnjega dne še eden izmed navdihujočih videov, ki bodo morda tudi vas navdušili, da storite kaj podobnega in komu polepšate dan. Skupaj zmoremo več.



http://www.youtube.com/watch?v=PT-HBl2TVtI


KNJIGA DNEVA

Resnično čarodejstvo – Wayne W. Dyer

V vsakomur obstaja polje neomejenih možnosti. Ko se usmeri k njemu, začnejo uganke in omejitve izginjati, v sebi sprosti speče ustvarjalne zmožnosti, odnosi z ljudmi, telesno zdravje in finančno stanje se premaknejo na nove ravni. Življenje se usmeri k poslanstvu, za katerega smo bili ustvarjeni. Vse to so čarovnije, ker presegajo naše domnevne omejitve. Dr. Wayne Dyer je mojster besede, ki nas ponese k temu, kar je čisto, plemenito in ustvarjalno. V tem delu nas se lahko rojevajo čudeži.




Ni komentarjev:

Objavite komentar