Več o energijskih vajah

nedelja, 16. februar 2014

14. dan: Pokličimo radost in smeh


SPOROČILO DNEVA

Edinstvenost

Današnji dan je samo eden in edinstven. Točno tak, kot mora biti, in tak, kot ga ne bo nikoli več. Užijte ga!

5 MINUT ZASE

Danes bomo nekaj minut namenili razmišljanju o radosti, seveda pa upam, da bo napolnila cel vaš dan in vse dni, ki sledijo. Gotovo se spomnite občutkov iz otroštva, hihitanja s prijatelji in tistega svobodnega občutka, ko nimaš čisto nobenih skrbi. Potem začnemo odraščati in pojavijo se prve najstniške težave, kasneje prehod v odraslo življenje in potem pristanemo na točki, ki definira našo prihodnost. Kakšno življenje ste si izbrali? S kakšnimi ljudmi ste obdani? Koliko smeha in radosti je v vašem življenju?

Danes pozabite na vse ČE in ZATO, odstranite vse pomisleke in izgovore ter se preprosto osredotočite na to, da boste preživeli maksimalno lep in radosten dan. Potem vajo ponovite tudi jutri in pojutrišnjem … :)

Vaja: Sprostitev hrbtenice in zastalih energij

Vaja sproščanja hrbtenice pomaga ublažiti bolečine, sprosti zastale energije in vam pomaga, da z dvignjeno glavo zakorakate v nov dan.

1. Stojte in stopali razširite širše od širine ramen ter jih obrnite rahlo navzven.

2. Rahlo počepnite, kot da bi sedli na nevidni stol in dlani položite na stegna nad upognjenimi koleni. Roke zravnajte in večkrat globoko vdihnite ter izdihnite.

3. Vaša glava naj bo nagnjena naprej, zadnjica pa nazaj. Poiščite udobno lego in prilagodite stopala tako, da bodo kolena neposredno nad gležnji in hrbet vzravnan.

4. Počasi iztegnite eno ramo naprej in jo spustite navzdol proti nasprotnemu kolenu. Enako ponovite z drugo ramo. Enakomerno dihajte. Večkrat ponovite oba giba, saj gre za križno vajo.

5. Med izvajanjem vaje boste čutili raztezanje v hrbtu, zato jo izvajajte do meje, dokler vam je še udobno.

6. Zelo počasi se dvignite v stoječ položaj in pustite roke sproščeno viseti ob telesu.


VIDEO DNEVA

Video, ki vam bo pogrel srce.



http://www.youtube.com/watch?v=iD3cgDRsDck

KNJIGA DNEVA

Povabilo – Oriah Mountain Dreamer

Povabilo ni običajna knjiga, saj imamo redko priložnost brati tako pristno in intimno besedilo, hkrati pa je avtoričin pristop edinstven tudi zato, ker dobite že po prvih straneh občutek, da ste sprejeti v celoti, z vsemi napakami, vsemi strahovi, pa tudi z vsemi željami in sanjami. Avtorica, ki že na naslovnici pove, da je ne zanima, s čim si njen bralec služi kruh, temveč mu ponuja priložnost, da se zave, po čem hrepeni, o čem sanja, pa tudi kaj ga boli in kako v življenju najde moč, da gre naprej.

»Nočem vedeti, koliko si star. Tvoja starost mi pove samo to,
koliko časa že trajaš, nič pa o tem,
kaj si storil z dragocenim časom, ki ti je bil dan.«
Oriah Mountain Dreamer




Ni komentarjev:

Objavite komentar