Več o energijskih vajah

sobota, 8. februar 2014

6. dan: Poskrbimo zase


SPOROČILO DNEVA

Skrb zase

Vaše telo je vaš skriti zaveznik, ki vam omogoča, da doživite, občutite in vidite vse lepote življenja. Spoštujte in negujte ga.


5 MINUT ZASE

Zelo poučna se mi zdi misel, da ima zdrav človek tisoč želja, bolan samo eno. Nanjo se spomnim takrat, ko se mi najbolj mudi, ko imam največ obveznosti in največ „skrbi“. Zakaj? Ker je takrat najbolj pravi čas, da se ustavim, v miru zadiham in se spomnim, da bo vse počakalo.

Ljudje smo po naravi nagnjeni k temu, da se ustavimo in zamislimo, ko je že prepozno. Celoten klasični zdravstveni sistem deluje na principu zdravljenja, ko že nastane bolezen oziroma okvara. Namesto, da bi se učili prisluhniti našemu telesu in mu pomagati, ko prične javljati prve signale neravnovesja, raje kasneje posežemo po zdravilih. V sklopu programa 21 dni ZA spremembo boste spoznali kar nekaj uporabnih vaj, ki imajo številne blagodejne učinke, zato vas vzpodbujam, da katere med njimi uporabljate še naprej. Naredite nekaj zase in prisluhnite telesu, kaj vam sporoča. Morda vam paše kakšna specifična hrana (če gre za nezdrave izdelke, je to jasen znak, da telo ni v ravnovesju). Vas privlačijo določene barve? Dobite tekom dneva preblisk, da želite nekaj narediti, se lotiti česa novega? Poslušajte se in naredili boste največjo naložbo vase.


Vaja: Splakovanje hrbtenice

Za izvedbo te vaje potrebujete partnerja in zna se zgoditi, da bo postala ena izmed priljubljenih, saj se boste po njej počutili kot prerojeni. Vredno preizkusiti :)

1. Uležite se ali se z rokami čvrsto naslonite ob steno.

2. Partner/ka naj s palci masira točke vzdolž obeh strani vaše hrbtenice. Opre naj se na vas, da bo pritisk močnejši. Masirati naj začne od spodnjega dela vratu do spodnjega dela križnice (do trtice).

3. Partner/ka naj sledi vdolbinam med vašimi vretenci in močno masira vsako točko (še posebej boleče).

4. Ko doseže vašo križnico, lahko masažo še enkrat ponovi ali jo konča tako, da z odprtimi dlanmi


VIDEO DNEVA

Video, ki vam da novo perspektivo. Cenimo, vsak dan, ki ga imamo in prisluhnimo tistim, ki so prehodili prav posebno pot in prišli nazaj, da nam predajo sporočilo.



http://www.youtube.com/watch?v=rhcJNJbRJ6U


KNJIGA DNEVA

22 zakonov zdravja in vitalnosti – Greg Andersen

Leta 1984 so Gregu Andersonu odkrili raka na pljučih z metastazami v telesu. Zdravniki so mu napovedali še en mesec življenja. Greg ni sprejel takšne diagnoze. Ni se vdal in ni podlegel zaskrbljenosti ali potrtosti. Odprl je novo poglavje v svojem življenju in začel poglobljeno raziskovati možnosti za svojo ozdravitev. V tem času se je pogovarjal z mnogimi ljudmi, ki so preživeli težka obolenja kljub napovedim, da jim ni več pomoči. Kaj jim je pomagalo k ozdravitvi? Raziskoval je temeljne principe, ki pripomorejo k zdravju in notranjemu ravnovesju. Odkril je pomembne zakone narave, telesa in duha in začel živeti v skladu z njimi. O raku ni bilo nobene sledi več! Knjiga je izjemno dragocena tudi zato, ker se redko zgodi, da bi na enem mestu našli tako zaokrožen preplet informacij, uporabnih nasvetov in praktičnih primerov.

**********

Vesela bom vaših sporočil na Facebooku programa https://www.facebook.com/21dni, v komentarjih ali preko e-maila delavnice.zdravje@gmail.com.



7 komentarjev:

  1. Super, zelo sem vesela jutranjega vašega sporočila na mailu. Zelo, zelo mi je všeč način, tudi sama bi se lotila podobno, če bi se odločila za to. Kratko, jedrnato in zelo smiselno. Hvalaa** Lep dan*
    Anja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najlepša hvala Anja za to srčno sporočilo. Vse lepo želim!*

      Izbriši
  2. Kako močno in pomembno sporočilo prinaša ta video! Da bi si ga le zapomnili :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res je, Leila! Tudi zaradi takih sporočil in ljudi je naš svet lepši. Objem, Nina

      Izbriši
  3. Ne vem, kako nekomu uspe premagati raka. Moja mama je bila največje pozitivno bitje na svetu. Nikoli se ni smilila sami sebi, vedno je bila aktivna , se zdravo prehranjevala, brala zelišča, se veselila vsake malenkosti. Vedno je bila nasmejana. Življenje je imela neizmerno rada, pa vendar jo je premagal rak. 15 let se mu je uspešno upirala. Tako zelo, zelo jo pogrešam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Ingrid, prepričana sem, da je bila vaša mama čudovita oseba in spoštovanja je vredno, da vam je vsem bližnjim in seveda sebi podarila 15 dodatnih dragocenih let. Kjer koli je, ji pošiljam vse lepo, prav tako vam. Objem, Nina

      Izbriši
    2. Hvala vam za dobre misli. Mi je lažje pri srcu. In hvala za objem.
      Ingrid

      Izbriši