Več o energijskih vajah

torek, 11. februar 2014

9. dan: Zadihajmo s polnimi pljuči


SPOROČILO DNEVA

Potovanje

Bistvo življenja je pot, ki vas z vsakim prehojenim korakom utrjuje. 

5 MINUT ZASE

Ste kdaj razmišljali o tem, kako reagirate na različne stvari v življenju? Ste bolj flegmatični ali vzkipljivi, ali v zahtevnih okoliščinah pogosteje občutite jezo ali žalost? Bolj, ko poznate svoja čustva, bolj poznate sebe. Še bolj pomembno pa je, da se lahko odločite za spremembe, reagirate drugače in negativna čustva, ki vas obremenjujejo, zamenjate z drugačnimi občutki.

Kaj, če bi vse stvari doživljali kot rast, kot izziv, kot stopničko več na poti življenja? Seveda to ni mogoče v vseh okoliščinah in življenje nam prinese marsikaj, vendar je vredno, da se ne glede na okoliščine o sebi čim več naučimo. Tako namreč rastemo in napredujemo.

Ozrite se okoli sebe in najdite lepe stvari. Osredotočite se na tisto, kar vas navdihujete. Odložite čim več bremen, ki jih že predolgo nosite. In življenje se vam bo pokazalo v čisto novih barvah.

Vaja: Povezovanje energijskih centrov

Današnja vaja je čisto preprosta za izvedbo, vendar vam lahko v katerem koli trenutku prinese pomiritev, toplino in prijetne občutke.

1. Eno roko z odprto dlanjo položite na sredino prsnega koša.

2. Drugo roko položite na področje timusa (priželjca), lahko pa po želji tudi na področje pod popkom.

3. Hrbtenica naj bo ravna in v tem položaju približno 1 minuto sproščeno dihajte.

4. Nato zamenjajte roki in sproščeno dihajte še eno minuto.

Možno je, da boste v rokah začutili toploto, v vsakem primeru pa se boste sprostili in umirili misli.

Vir slike: http://hi-ki-yoga.co.uk/wp-content/uploads/2013/11/TfH-Switch-On-1-x2.jpg


VIDEO DNEVA

Danes prav poseben video o dejanju, ki pokaže veličino človeka. Mlad fant z velikim srcem je naredil nekaj navidez skromnega, česar ni pričakoval nihče.



http://www.youtube.com/watch?v=VCOyhqKRrv4


KNJIGA DNEVA

Inteligentna čustva: kako jih prepoznati, razumeti in harmonizirati – Frances Wilks

To, da je človek čustveno bitje, je bogastvo in prekletstvo hkrati. Ekstremna čustva ne glede na to, če so pozitivna ali negativna, namreč bistveno vplivajo na naše odzivanje, reagiranje in celosten odnos do sveta, zato je toliko bolj pomembno, de se jih naučimo inteligentno usmerjati ter uporabljati. Knjiga Inteligentna čustva ima posebno dodano vrednost, saj avtorica poleg opisov posameznih čustev in podrobnega vpogleda vanje ponuja tudi konkretne pristope, kako posamezno čustvo izkusiti, raziskati in ustrezno obvladati. Najbolj dragoceno spoznanje po prebrani knjigi je, da se pričnemo zavedati, da smo tudi za naša čustva odgovorni sami in jih lahko nadzorujemo.




Ni komentarjev:

Objavite komentar