Več o energijskih vajah

četrtek, 6. februar 2014

4. dan: Naj nas vodi srce


SPOROČILO DNEVA

Ljubezen

Ljubezen ima tisoče obrazov – najdete jo lahko v vsakem utrinku življenja, v vsakem kotičku in v vsaki minuti dneva. Odprite srce. 


5 MINUT ZASE

Danes se bomo dotaknili nekoliko drugačne tematike, ki vam lahko odpre novo obzorje. Raziskave v zadnjih dveh desetletjih so pokazale, da je naše srce še mnogo bolj pomembno, kot smo bili prepričani do sedaj. Izkazalo se je namreč, da ima srce svojo „zavest“, da se lahko uči, spomni in deluje neodvisno od naših možganov. Dejansko je celo zmožno pošiljanja signalov v možgane (ne obratno), kar pomeni, da imamo v predelu naših prsi še ene dodatne „možgane“. Eno najbolj presenetljivih odkritij je, da srce nekatere dražljaje zazna in se nanje odzove še preden naši možgani prejmejo in prepoznajo signal. To pomeni, da srce deluje kot nekakšna intuicija in dejansko začuti prihodnost, preden se zgodi.

Kaj vse bodo omenjena odkritja pomenila za prihodnost, še ne vemo, vsekakor pa je pomembno, da temu pomembnemu organu posvetimo še nekoliko več pozornosti. Ste mu pripravljeni prisluhniti in svojo pozornost preusmeriti stran od tam, kjer je običajno? Kdo ve, kaj vse lahko na ta način izveste in doživite ...

Vaja: Okrepimo srce

Tudi posamezne mišice v telesu so povezane z energijskimi kanali ter posredno z notranjimi organi, zato lahko njihova krepitev pripomore tudi h krepitvi organa. Naslednja vaja bo poskrbela, da se dobro razgibate, hkrati pa bo pomagala krepiti vaše srce.

1. Roke postavite v položaj, kot je prikazan na sliki. Med spodnjim in zgornjim delom roke naj bo pravi kot.

2. Dlani in podlahti pomaknite navzdol (roke premaknete ravno v obraten položaj, kot je na sliki, da so prsti dlani usmerjeni navzdol).

3. Roke poravnajte nazaj v izhodiščni položaj in ponovite gib.

4. Vajo je priporočljivo izvajati vsaj 2 minuti, dokler vas mišica ne začne boleti. Na ta način boste namreč mišico zares aktivirali in vplivali tudi na organ.


VIDEO DNEVA

Ker nam srce ogrejejo tudi prisrčne stvari, tokrat prilagam malo drugačen videoposnetek, ki prikazuje moč prijateljstva. A ne čisto običajnega, temveč prijateljstva med različnimi živalskimi vrstami.



http://www.youtube.com/watch?v=AxYiLzWee84


KNJIGA DNEVA

Imenovali so jo dvoje src – Marlo Morgan

Ta knjiga je pripoved o edinstvenem potovanju Američanke, ki je po „naključju“ postala del avstralskega plemena aboriginov. Na potovanju z avstralskimi domorodci se je naučila modrosti, kako navezati stik z naravo in kako zaupati svojemu notranjemu vedenju in vodstvu. Knjiga predaja pristno in nepozabno sporočilo, ki ga je mogoče v celoti slišati šele, ko prisluhnemo s srcem.


**********

Vabljeni, da tudi na Facebook programa https://www.facebook.com/21dni prilepite kakšne motivacijske misli ali videoposnetke, prav tako pa ste seveda vljudno vabljeni, da se oglasite v komentarjih ali preko e-maila delavnice.zdravje@gmail.com.



1 komentar: