Več o energijskih vajah

sreda, 5. februar 2014

3. dan: Spremembe


SPOROČILO DNEVA

Spremembe

Pozdravite spremembe v svojem življenju, saj prinašajo priložnost, da zaživite še bolj polno, harmonično in srečno življenje.


5 MINUT ZASE

Na kaj najprej pomislite ob besedi sprememba? Pomislite na kaj vznemirljivega in veselega ali bi se raje kar pokrili s kovtrom čez glavo in počakali, da mine? Dejstvo je, da jih ljudje ravno ne maramo, ne glede na to, če so dobre ali slabe, saj spremembe vedno prinašajo nekaj novega in nepoznanega. Vendar pa je še bolj ironično naslednje: spremembe so edina stalnica v našem življenju.

Omogočajo nam, da rastemo, se spreminjamo in bogatimo svoje izkušnje. Ponudijo nam priložnost, da samega sebe in svoje življenje vidimo v popolnoma novi luči. Naslednjič, ko bodo potrkale na vrata, se le nasmehnite in jih na široko odprite, saj boste zaradi njih vi postali bolj VI.

Vaja: Okrepimo meridian tankega črevesa

Tanko črevo je v našem telesu zadolženo za sprejemanje pomembnih odločitev, saj mora izbirati, kaj bo v telesu pustilo, kaj je potrebno izločiti, katere snovi je potrebno obdelati na kakšen način ipd. Če na človeško telo pogledamo skozi holističen pristop, imajo lahko neodločni ljudje sčasoma težave s tankim črevesom, zato bomo danes naredili vajo, ki pomaga vzpostaviti pretočnost in krepi naše tanko črevo.

1. Pomasirajte točko, ki se nahaja približno štiri prste pod popkom. Pritisk naj bo dovolj močan.

2. Hkrati približno 1 minuto držite točke, označene kot 1st, ki jih vidite na spodnji sliki. Nato enako storite še na drugi strani telesa.

3. Spremenite položaj in približno eno minuto na vsaki strani telesa držite še točke, ki so na sliki označene kot 2nd.



Še en dodatek: Če opazite, da postanete utrujeni med 13.00 in 15.00, je lahko to znak oslabljenega delovanja tankega črevesa.


VIDEO DNEVA

Ne glede na spremembe v našem življenju vedno zmoremo vse in še več. Nikdar ne obupajte, jutri je nov dan.



http://www.youtube.com/watch?v=qX9FSZJu448


KNJIGA DNEVA

Ko se vse spremeni, spremeni vse – Neale Donald Walsch

Ljudje na splošno sprememb ravno ne maramo – pa naj bodo dobre ali slabe. Knjiga nam ponudi drugo perspektivo, saj na prijazen in razumljiv način z vseh zornih kotov predstavi načine soočanja s spremembami v našem življenju. To je ena izmed knjig, ki jih vzamem večkrat v roke, saj je v njej zapisanih toliko modrosti, da je potrebnih več branj. Knjiga je idealna izbira, kadar se znajdete na kakšnem razpotju.

**********

Vabljeni, da tudi na Facebook programa https://www.facebook.com/21dni prilepite kakšne motivacijske misli ali videoposnetke, prav tako pa ste seveda vljudno vabljeni, da se oglasite v komentarjih ali preko e-maila delavnice.zdravje@gmail.com.



1 komentar: