Več o energijskih vajah

petek, 7. februar 2014

5. dan: Bodimo tukaj in zdaj


SPOROČILO DNEVA

Čar sedanjosti

Preteklost je minila, prihodnost še ni tu. Obstaja samo tukaj in zdaj, zato užijte trenutek. 

5 MINUT ZASE

Veste, katera je najhitrejša pot do sprostitve? Kako lahko najhitreje odložimo skrbi? Na kakšen način lahko spet najdemo zadovoljstvo? Odgovor je čisto preprost – vrnimo se nazaj vase. Kadar se znajdem v kaosu, mi najbolj pomaga, da se za nekaj minut umaknem iz situacije, v kateri se nahajam. To ne pomeni, da grem fizično kam stran (čeprav je tudi to kdaj dobrodošlo), temveč se preprosto v mislih distanciram.

V takih trenutkih se vprašam: ali bo to trenutno stanje čez npr. 5 let pomembno zame? Še bolj pomembno vprašanje: ali se bom tega dogodka oz. tega trenutka sploh še spominjala? V največ primerih je odgovor na taka vprašanja – NE. Svet se ne bo podrl ne glede na to, koliko bremena danes navidezno nosite. Zjutraj se boste zbudili v nov dan, ki vam bo spet ponudil novo priložnost.

Vem, da je včasih težko in zavedam se, da v življenju pridejo tudi težki, žalostni ali zahtevni trenutki. Vendar jih je malo. In zanje moramo imeti dovolj moči. Zato je ne izgubljajte z drobnimi banalnostmi, ki vas dnevno obremenjujejo. Raje se ozrite okoli sebe in se osredotočite na vse, kar vas osrečuje.

Vaja: Biti tukaj in zdaj

Kadar smo v stresu, lahko pomaga čisto preprosta vaja, ki nam pomaga biti tukaj in zdaj.

1. Položite sredinec ene roke na točko med obrvmi in nosnim mostičkom ter sredinec druge roke v svoj popek.

2. Nežno pritisnite oba prsta v kožo, ju povlecite navzgor in držite približno 20 s.

3. Nato položite eno roko na sredino prsnega koša in drugo roko na timus oziroma priželc ter v tem položaju počasi in globoko dihajte približno 2 minuti.




VIDEO DNEVA

Ste že kdaj zaplesali, kot da vas nihče ne gleda? Spodnji video vas bo nasmejal in vas spomnil, da življenje ni samo resno.





http://www.youtube.com/watch?v=9_xIoJzZtKg


KNJIGA DNEVA

Živeti v sedanjem trenutku – Eckhart Tolle

Biti tukaj in zdaj – nekaj najbolj naravnega, a hkrati eden izmed največjih izzivov človeštva. Življenje vselej poteka zdaj, v tem trenutku: v njem se nahaja prava moč. Vendar je izziv, kako zavestno ostati v trenutku in mnoge odgovore nosi pričujoča knjiga. Eckhart Tolle v knjigi na razumljiv način predstavi nauke in resnico, ki jo je sam doživel in izkusil – povabi nas, da jo izkusimo in doživimo tudi mi. Knjiga je res vreden opomnik, ki nam pomagam, da se znamo v življenju ustaviti in ga zares užiti.

Vir slike: http://4.bp.blogspot.com/_C_tYKXBGJsE/TO2fV2sLPbI/AAAAAAAAAD4/Q33OqtylvRA/s1600/hook_up.tiff.jpg



2 komentarja:

  1. Živjo Nina!

    Hvala za inspirativna sporočila. Še posebej so mi všeč energijske vaje, ki me vedno uravnotežjo in postavijo v center.


    Igor :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Zelo lepo slišati, sem vesela! Lep vikend želim :)

    OdgovoriIzbriši