Več o energijskih vajah

nedelja, 9. februar 2014

7. dan: Prisluhnimo si


SPOROČILO DNEVA

Poslanstvo

V življenju vam ni treba iskati vašega poslanstva. Prepustite se, prisluhnite sebi, sprostite se in zaživeli ga boste v vsem svojem sijaju. 


5 MINUT ZASE

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste zaslišali „droben glas“ v mislih, ki vam je nekaj povedal, predlagal ali vas zgolj opozoril? Ste mu prisluhnili ali ste preprosto odbrzeli naprej po opravkih? Ta notranji glas mnogi imenujejo tudi intuicija in resnično mu je vredno prisluhniti. Na ta način namreč prisluhnemo samemu sebi – predvsem tistemu delu, ki ga ne vidimo in s katerim smo redkeje v stiku.

Mnogi ljudje, ki so se jim v življenju zgodile velike spremembe, povedo, da bi se morali na ta glas bolj zanesti. Ni vredno čakati, da se zgodi nekaj prelomnega. Sledite sebi in svojem notranjem glasu čim večkrat.

Vaja: Krepitev energije ušes

Včasih je težko prisluhniti samemu sebi, saj je tisti najbolj pristen glas tako tih, da ga sploh ne razločimo. Simbolično se bomo danes naučili izvajati vajo, ki pomaga pri dejanski krepitvi energije ušes, vendar bo morda pripomogla tudi k temu, da boste bolj slišali lasten glas.

1. Najprej s palcem in kazalcem ravnamo zunanji rob ušesa. Morda boste občutili celo bolečino, v vsakem primeru pa boste začutili prekrvavitev ušesa.

2. Zmasiramo mečico.

3. Dokaj močno ščipamo in stimuliramo rob ušesa. Na celotnem ušesu so zelo pomembne akupresurne točke, ki pomagajo pri regeneraciji celotnega telesa.

4. Na koncu s krožnimi gibi trepljamo področje okoli ušes, da začutimo pritok energije.

Morda bo komu v pomoč: Kot posledica oslabljene energije ušes se lahko pojavijo bolečine v vratu, napetost v ramenih, glavoboli, utrujenost in težave s koordinacijo. Zgornja vaja je odlična rešitev, da tovrstne težave zmanjšate ali preprečite.


VIDEO DNEVA

Današnja video inspiracija prinaša slike, ki povrnejo vero v človeštvo.



http://www.youtube.com/watch?v=0F5lbMrCj80


KNJIGA DNEVA

Pojdi, kamor te vodi srce – Susanna Tamaro

Ta knjiga je več kot izpoved starajoče babice svoji vnukinji, saj se nas dotakne na mnogo nivojih. Babica se nameni svoji vnukinji v obliki dnevnika pisati pisma, ki bodo ostala kot darilo, polno življenjskih nasvetov in spoznanj. Knjiga je prepojena z ljubeznijo in več kot potrjuje rek – kar pride od srca, seže do srca. »Je razlika med srečo in veseljem. Razveseliš se vselej koga ali česa, to čustvo sprožijo zunanji dejavniki. Sreča pa tega ne potrebuje. Polasti se te brez vidnega vzroka, je kot sonce: greje tako, da črpa iz svojega lastnega srca.«





2 komentarja:

  1. super, vse skupaj tole :))) Hvala za vsak dan posebej za nazaj in naprej :)
    lp, Ines

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Ines, hvala za tole srčno sporočilo, sem vesela! Velik objem:)

    OdgovoriIzbriši