Več o energijskih vajah

ponedeljek, 10. februar 2014

8. dan: Nova perspektiva

SPOROČILO DNEVA

Lepota

Lepota ima skrivnostno moč, da nas navdihne in v nas prebudi notranjo lepoto, ki se zariše v naših očeh. Ozrite se okoli sebe in se pustite očarati.


5 MINUT ZASE

Si kdaj vzamete čas in čim bolj objektivno pogledate svoje življenje? To pomeni, da razmislite, kje se trenutno nahajate, kako se počutite, kako živite. V naslednjem koraku se osredotočite na svoje cilje, torej se vprašate, kam želite priti v naslednjih tednih, mesecih, letih. Morate kaj spremeniti na obstoječi poti? Še bolj pomembno: si želite kaj spremeniti, izboljšati oziroma narediti drugače?

Zdi se mi, da se ljudje velikokrat ujamemo v rutino in se sploh ne zavedamo, kako hitro čas mineva. Naenkrat je leto naokrog, na našem seznamu želja in ciljev pa ni prav veliko odkljukanega. Toda ko začnemo o teh stvareh zavestno razmišljati, ugotovimo, da je vsak dan zase nova priložnost. Vsak dan lahko naredimo prvi korak. Vsak dan se lahko ozremo na svoje življenje in ga usmerimo, kamor si želimo. Vabim vas, da pogledate okoli sebe in vase ter s pogumom stopite, kamor koli želite.

Vaja: Krepitev energije oči in izboljšava vida

Da se bo vaš pogled razbistril, danes predstavljam prav posebno vajo. Oslabljena energija oči, pogosto vpliva tudi na občutek utrujenosti, upočasnjen spomin ter glavobole, zato je v nadaljevanju predstavljena tehnika krepitve oči, ki poleg harmoniziranja energije pomaga pri izboljševanju vida.

1. Prste ene roke položite na točki K 27, ki ju poiščete tako, da kazalca obeh rok položite na ključnico in premikate roke eno proti drugi, dokler ne dosežete notranjih kotov ključnice. Nato roki premaknite približno 2 cm navzdol in poiščite mehkejše udrto mesto. Dva prsta druge roke položite na popek.

2. Srednje močno masirajte točke in približno za 30 sekund usmerite vaš pogled navzdol (samo oči, glava je naravnost). Ves čas masirajte točke in preusmerite pogled navzgor, nato levo in desno.

3. Nekajkrat še zakrožite z očmi v vse smeri, medtem ko masirate točke.

Še ena opomba: Kadar je dotik popka neprijeten, to lahko pomeni oslabljeno življenjsko energijo.


VIDEO DNEVA

Govor, ki da misliti, in odnos do življenja, ki nas lahko zelo veliko nauči.



http://www.youtube.com/watch?v=c62Aqdlzvqk


KNJIGA DNEVA

Čar samozavesti – Susan Jeffers

Ena izmed nevarnosti, s katerimi se srečujemo na poti osebnostnega razvoja, je strah. Bojimo se sprememb, vendar se hkrati bojimo tudi tega, da bi obtičali na mestu. Bojimo se porazov, vendar se pogosto bojimo tudi uspehov. Bojimo se smrti, vendar se bojimo tudi resnično živeti. Na srečo imamo vsak dan možnost, da življenje vzamemo v svoje roke in knjiga Čar samozavesti je prava popotnica na tej poti. Eno izmed osrednjih sporočil knjige je: »Obvladate lahko vse svoje strahove, ne da bi vam bilo treba obvladati karkoli v zunanjem svetu.«

**********

Vabljeni, da tudi na Facebook programa https://www.facebook.com/21dni prilepite kakšne motivacijske misli ali videoposnetke, prav tako pa ste seveda vljudno vabljeni, da se oglasite v komentarjih ali preko e-maila delavnice.zdravje@gmail.com.



Ni komentarjev:

Objavite komentar