Več o energijskih vajah

četrtek, 20. februar 2014

18. dan: Negujmo svoje zdravje


SPOROČILO DNEVA

Uresničenje

Čas je, da se nehate spraševati kaj in če, ter svoje razmišljanje in energijo usmerite v vse, kar je pred vami in kar lahko uresničite.  

5 MINUT ZASE

Pogosto se ne zavedamo, v kako dragoceni palači pravzaprav živimo. Mislim seveda na naše telo. Vseh privilegijev se zares zavemo šele, kadar zbolimo oziroma se slabo počutimo. Toda proces bi moral biti ravno obraten – zdravje je potrebno negovati takrat, ko ga imamo. Današnji izziv in knjiga dneva sta pripravljena v duhu skrbi za zdravje, zato vas vabim, da se kar lotite spodnje vaje.


Vaja: Harmoniziranje ileocekalne zaklopke

Ileocekalna zaklopka se nahaja med tankim in debelim črevesom na desni strani telesa. Deluje tako, da se ritmično odpira in zapira ter tako predeluje odpadni material, ki se izloča ne le iz hrane, temveč tudi iz hormonov, ki se neprestano zlivajo v krvni obtok.

Okvarjena ileocekalna zaklopka je lahko vzrok za številne zdravstvene težave, ki se lahko kažejo v izredno različnih simptomih (bolečine v spodnjem delu hrbta, trebuha, prebavne težave, celo bronhitis).

Vajo izvajamo na obeh straneh telesa (na levi strani se namreč nahajajo transverzalne rektalne gube, ki jim vaja prav tako koristi.

1. Desno roko položimo nad ileocekalno zaklopko (nad kolkom na desni strani telesa), levo roko v vzporeden položaj.

2. S prsti pritisnemo v telo in pričnemo roko počasi vleči približno 15 cm navzgor. Vmes globoko vdihnemo.

3. Med izdihom stresemo energijo iz naših rok in se vrnemo v začetni položaj. Približno štirikrat ponovimo gibanje.

4. Nato enkrat s prsti povlečemo še v nasprotni smeri (pritisk je lahko bolj rahel).

5. Vajo je dobro končati s tremi udarci (točki K27, timus in vranični točki).


VIDEO DNEVA

Veliko je načinov, da pokažemo sočutje ali naredimo nekaj dobrega. Tudi na ta način pomagamo drug drugemu.



http://www.youtube.com/watch?v=gJWrBjdI4HY


KNJIGA DNEVA

4 načini zdravega življenja za 4 krvne skupine – Dr. Peter J.D`Adamo

Knjigo izpostavljam zato, ker ne gre za knjigo o dieti (kljub naslovu), temveč predstavlja zakladnico sodobnih dognanj glede vpliva krvnih skupin na naše življenje in predvsem zdravje. Spoznali boste, katera živila glede na vašo krvno skupino krepijo vaše zdravje in katerim živilom se je bolje izogniti. Res vredno preizkusiti na lastni koži.




3 komentarji:

  1. je možno objaviti sliko, za lažjo predstavo kje je ileocekalna zaklopka?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Žal neke dobre slike nisem našla, je pa tule en posnetek, ki sicer ni najbolj posrečen, ker bi bilo potrebno iti z roko še više (tam ima gospa ravno pas :). Bo pa vsaj malo v pomoč: http://www.youtube.com/watch?v=R4_drvYgKko

      Izbriši
  2. V zadnjem času se vedno več govori o tem, da je razlog za "neharmozirano" ileocekalno zaklopko tudi nepravilno izločanje - ker v zahodnem svetu uporabljamo WC in ne izločamo čepe. Pomagala naj bi WC pručka. Nekaj o tem je napisano na http://wc-prucka.magija-narave.si/

    OdgovoriIzbriši