Več o energijskih vajah

ponedeljek, 17. februar 2014

15. dan: Odnosi, v katerih rastemo

Bližamo se zadnjemu delu naših 21 dni ZA spremembo. Neizmerno uživam v druženju z vami in res upam, da vam vsebine vsaj malo polepšajo dan. Vabim vas, da v času do konca programa odgovorite na kratko anonimno anketo (5 vprašanj), saj me zelo zanimajo vaše povratne informacije: http://www.surveymonkey.com/s/NFXZ9ZX

SPOROČILO DNEVA


Učenje

Učenje je najpomembnejše gorivo, ki nas poganja skozi življenjske izkušnje in nas spreminja v boljšo, modrejšo in bolj zrelo osebo. 

5 MINUT ZASE

Celotno sporočilo današnjega dne je posvečeno učenju in medsebojnim odnosom med otroci in starši. V vsakem primeru gre za edinstveno vez, ki se vzpostavi zato, da se nečesa naučimo. Če smo pozoren gledalec, opazimo, da je že od vsega začetka odnos vzajemen. Otroci se sicer ogromno učijo od staršev, vendar so tudi sami učitelji. Na preizkušnji so popolnoma vse vrline, ki jih kot človek premoremo, prav tako pa nam podarijo celoten spekter vseh čustev in občutkov.

Medčloveški odnosi nam nudijo eno izmed najboljših priložnosti, da skozi oči drugega pogledamo vase, da spoznamo nove odtenke vseh dogodkov in da skupaj rastemo. Vzpodbujam vas, da se danes zahvalite za vse odnose z bližnjimi in se odločite, da se boste še bolj pripravljeni učiti in se boste potrudili pogledati na stvari z vseh zornih kotov.


Vaja: Ognjena osmica

Mogočna vaja, ki vam bo povrnila energijo ter prižgala vaš notranji plamen moči.

1. Stojte in postavite noge narazen v širini ramen. Rahlo upognite kolena, pri čemer naj hrbet ostane zravnan.

2. Z rokami naredite gib, kot bi prijeli veliko kroglo in jo držali v višini popka. Dlani rok so obrnjene navzgor.

3. Nato pričnite imaginarno kroglo počasi dvigati navzgor in ko roke premaknete do višine ramen, obrnite dlani navzdol. Predstavljajte si, kot da kroglo zdaj potiskate navzdol in stran od telesa.

4. Ko pridete v izhodiščni položaj, dlani ponovno obrnite navzgor in dvignite kroglo ter gib tako kot prej povežite s spuščanjem in potiskanjem krogle.

5. Nekajkrat ponovite celotno gibanje in globoko dihajte. Vajo zaključite tako, da roke mirno sprostite ob telesu in se zravnate v kolenih.  *Roke se pri vaji gibajo po navidezni spirali v obliki osmice.


VIDEO DNEVA

V življenju se stvari ne izidejo vedno točno tako, kot si želimo. Vendar je pomembno, da gremo naprej.




http://www.youtube.com/watch?v=kZlXWp6vFdE


KNJIGA DNEVA

Pisma sinu – Kent Nerburn

V knjigi Pisma sinu so zbrana sporočila, ki jih je oče in avtor knjige želel predati svojemu sinu kot popotnico k boljšemu življenju, vendar hkrati ravno zaradi intime in osebnega dotika nagovarjajo vse sinove očetov po vsem svetu. Knjiga izstopa iz množice zaradi izjemne srčnosti, s katero je napisana, hkrati pa tudi celostno zaobjema odgovore na vprašanja, ki si jih mlad človek zastavlja. Pisma sinu so popotnica k boljšemu življenju, priročnik z odgovori na številna vprašanja, ki mlademu (in staršem) pomagajo, da se lažje sooči z izzivi življenja, poleg tega pa je knjiga tudi intimen pogovor, v katerem lahko vsak najde uteho, toplino, odgovore in poti, ki jih je vredno preizkusiti. Avtor v posvetilu knjige, ki je namenjena vsem staršem in otrokom tega sveta, zapiše: „Rad bi bil pošten do tebe. Nimam odgovorov. Pač pa razumem vprašanja.“




Ni komentarjev:

Objavite komentar