Več o energijskih vajah

sobota, 22. februar 2014

20. dan: Bodimo ponosni nase


SPOROČILO DNEVA

Ponos

Ponos ima mnogo obrazov, najlepši pa je tisti, v katerem uzremo svoj odsev. Vsak dan se spomnite vsaj ene stvari, zaradi katere ste ponosni nase.

5 MINUT ZASE

Zanima me, kolikokrat o sebi razmišljate pozitivno? Kolikokrat ste ponosni na sebe? Ali kdaj sami sebe pohvalite? Vsi ti dejavniki nimajo nikakršne veze z egoizmom, temveč imam v mislih zdrav odnos do sebe, ki se nanaša na vse segmente življenja. To pomeni, da skrbite zase na fizičnem in psihičnem nivoju ter znate biti iskreno ponosni na to, v kakšno osebo iz dneva v dan rastete.

V sklopu današnjega izziva vas vabim, da na list papirja napišete ali pa samo naštejete vsaj 15 stvari, ki so vam všeč pri vas samih in na katere ste ponosni. Potem pa glavo kvišku, nasmeh na obraz in zakorakajte v čudovit dan.

Vaja: Križanje energij

Današnja vaja vam bo pomagala povečati nivo energije in vas bo spravila v gibanje.

1. Najprej močno potrepljajte točki K-27.

2. Korakajte na mestu tako, da najprej hkrati dvignete desno roko in desno nogo, nato levo roko in levo nogo. Naredite približno 12 ponovitev.

3. Korakajte na mestu tako, da hkrati dvignete desno roko in levo nogo (križanje) ter levo roko in desno nogo. Delajte izrazite gibe in naredite približno 12 ponovitev.

4. Ponovite oba tipa korakanja še dvakrat ter zaključite z 12 ponovitvami križnega korakanja (točka 3) in masažo točk K-27.


VIDEO DNEVA

Denar nikakor ni vse – v tem filmčku je samo sredstvo, s katerim človek pokaže sočloveku, da mu ni vseeno.



http://www.youtube.com/watch?v=G65z8p1YNhw


KNJIGA DNEVA

Vse ob pravem času – Johanna Paungger, Thomas Poppe

Vse ob pravem času ena izmed izredno praktičnih, a tudi poučnih in zanimivih knjig. Govori o uporabi luninega koledarja v vsakdanjem življenju, vendar hkrati združuje tudi dragocena dognanja številnih rodov naših prednikov, ki so včasih živeli v bolj tesni povezavi z naravo. V knjigi so poglavja, ki opisujejo vplive luninih ritmov na človekovo zdravje in počutje, vplive na vrtu in v naravi, na opravila v kmetijstvu in gozdarstvu. Priloženo je tudi poglavje o luni kot pomočnici pri hišnih in vsakdanjih gospodinjskih opravilih. Gotovo boste izvedeli marsikaj novega.

Ni komentarjev:

Objavite komentar