Več o energijskih vajah

petek, 14. februar 2014

12. dan: Polepšajmo nekomu dan

SPOROČILO DNEVA

Polepšan dan

Odločite se, da boste danes najboljša verzija sebe. Vse, kar potrebujete, je nasmešek na obrazu ter lahkotnost v srcu. Vse ostalo bo prišlo samo od sebe.

5 MINUT ZASE

Verjetno se vas bo večina strinjala, da je naše življenje še posebej barvito in lepo zaradi vseh nam ljubih ljudi, ki jih imamo okoli sebe. Človek je bitje, ustvarjeno za druženje, medsebojno pomoč in delitev tako lepih kot bolj otožnih trenutkov. Veliko je resnice v ljudski modrosti, ki pravi, da se sreča v družbi množi in žalost deli. Toda velikokrat se zgodi, da pozabimo, kako zelo imamo radi bližnje, kako nam polepšajo življenje in kako jih cenimo. Takrat izrečemo kaj, za kar nam je kasneje žal in pokažemo manj svetle plati sebe.

Vse to je človeško, vendar je za zares lepo in polno življenje pomembno, da je takih trenutkov čim manj. Ko se ozrete v preteklost, se namreč vedno spomnite trenutkov, ki ste jih preživeli v dobri družbi. Moč nam daje toplina ljudi, ki nas imajo radi. Ko štejemo resnične zaklade v našem življenju, imamo pred očmi nam najljubše ljudi.

Vzpodbujam vas, da se večkrat spomnite na te besede, da se zavestno potrudite in stres odložite pred vrati, v družbi najbližjih pa predate tisto najlepše, naravnost iz srca.


Vaja: Odplakovanje napetosti

Kadar smo sproščeni in zadovoljni, smo najboljša družba sebi in drugim. Naslednja vaja vam bo pomagala odplakniti stres in napetost.

1. Položite prste na senca, nato z roko potujte okoli ušes, po zadnjem delu vratu in z razprtimi dlanmi sezite na zgornji del hrbta.

2. Nato prste pritisnite v kožo in povlecite naprej na prsni koš.

Vajo večkrat ponovite, dokler ne začutite olajšanja in razbremenitve napetosti.



VIDEO DNEVA

Čudovit video – med nami so ljudje, ki res odpirajo nove dimenzije dobrote in nesebične pomoči.



http://www.youtube.com/watch?v=y_3BEwpv0dM


KNJIGA DNEVA

ZDAJ! Resnično tvoj je samo ta trenutek – Eckhart Tolle

Knjiga nam ponudi edinstveno priložnost, da se preko pomensko izredno zgovornih zgodb, ki jih pripoveduje avtor, srečamo s svojo lastno notranjostjo in vrednotami, hkrati pa nas knjiga povabi tja, kjer ponavadi preživimo najmanj časa – v sedanjost. Tako nam nudi edinstveno priložnost, da se osvobodimo bremen preteklosti in skrbi glede prihodnosti, saj je edini trenutek, ki zares obstaja, trenutek v sedanjosti. Knjiga je zelo hitro postala svetovna uspešnica in ko jo boste vzeli v roke, boste že po nekaj straneh ugotovili, zakaj. Knjigo namreč hkrati prežemajo mir, tišina, umirjenost, vendar tudi živa energija, radost in volja do življenja.




4 komentarji:

  1. Pozdravljeni, vi ste ga že meni :)
    Želim čudovit Valentinov dan, vsem <3
    Anja

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni prav tako, še posebej posnetek je naredil svoje. Najlepša hvala, ker z nami deliš znanje in pozitivno energijo. Naj bo tud tvoj dan prečudovit! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Moj dan se je tudi začel bolj tako, kot da gre za petek 13. z zamikom kot pa kakšen praznik ljubenzi. Potem pa sem okoli poldne prebrala Ninino sporočilo - kit ti, seveda, poleša dan - in se zavedla, da je ta trenutek ne glede na to, kako mi je pri srcu in da nisem ravno v najboljši koži, najpomembnješe to, da najprej sama komu polepšam dan, da se ne zapiram še bolj vase ... potem pa so se drobni slučaji, ki so me počasi spravili v dobro voljo, kar začeli vrstiti ... Včasih rabimo res tako malo, da stopimo iz svojih mislenih vzorcev in z malim dejanjem sprožimo nekaj večjega, lepšega, srečnejšega ... LEP DAN VSEM :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Dragi moji, prav pogreli ste mi srce! Hvala za vaša sporočila in želim vam lep, sproščujoč in ljubezni poln vikend. :)

    OdgovoriIzbriši