Več o energijskih vajah

sreda, 19. februar 2014

17. dan: Poiščimo mirnost


Bližamo se zadnjemu delu naših 21 dni ZA spremembo. Neizmerno uživam v druženju z vami in res upam, da vam vsebine vsaj malo polepšajo dan. Vabim vas, da v času do konca programa odgovorite na kratko anonimno anketo (5 vprašanj), saj me zelo zanimajo vaše povratne informacije: https://www.surveymonkey.com/s/9XBZ8HW


SPOROČILO DNEVA

Občutek miru

Tudi sredi največjega kaosa si zapomnite, da v sebi v vsakem trenutku nosite neskončen prostor miru, ljubezni in topline.

5 MINUT ZASE

Današnji dan bo posvečen sproščanju – ne glede na to, koliko obveznosti vas morda čaka. Kot uvod vas vabim, da naredite eno vajo. Vzemite si minuto časa, štopajte in preštejte, koliko vdihov v tej minuti naredite. Bodite pozorni, da štejete samo vdihe in ne tudi izdihe. Kakšen je vaš rezultat?

Hitrost dihanja je med drugim povezana s stopnjo stresa in počasneje kot dihamo, bolj smo umirjeni. Normalno število vdihov v eni minuti je cca. 8 vdihov – številka lahko malenkostno variira od osebe do osebe. Če pa bi na primer sedaj že en teden dopustovali nekje na samotni plaži, kjer bi imeli ves mir tega sveta, bi bilo vaše število vdihov v minuti samo okoli 4.

Glede na vaše rezultate merjenja lahko ocenite, koliko ste trenutno pod stresom in ta kazalnik lahko uporabite kjer koli in kadar koli. Nato vas vabim, da naredite spodnjo vajo in še enkrat preverite, če se je število vdihov morda kaj znižalo.

Vaja: Masaža živčno-limfnih refleksnih točk

Sliko s klikom povečate
1. S kazalcem in sredincem s krožnimi gibi masirajte točke (vsako vsaj 5 sekund). Posebej bodite pozorni na boleča mesta in jim posvetite več pozornosti (približno 10 sekund).

2. Pritisnite dovolj močno, da zares občutite pritisk (vendar ne pretiravajte, saj tvegate modrice).

Pri masaži živčno-limfnih refleksnih točk boste opazili, da so nekateri deli boleči, kar je samo znak, da tisti del še posebej potrebuje vašo pozornost. Vseeno bodite pozorni, da z masiranjem bolečih mest ne pretiravate, saj morate telesu dopustiti, da strupene snovi procesira v okviru svojih zmožnosti.

Vir slike: http://rainforesthealing.com/lymphatic-massage-congestion-stress-muscle/


VIDEO DNEVA

Stari prijatelji vedno ostanejo iste starosti.



http://www.youtube.com/watch?v=Co3N4-6B2pM


KNJIGA DNEVA

Ti povem zgodbo – Jorge Bucay

Uspešnico Ti povem zgodbo, ki so ji sedaj sledila tudi nadaljevanja, mnogi že poznate. Avtor oziroma mojster pripovedovanja zdravilnih zgodb, je eden najbolj priljubljenih in branih psihoterapevtov na svetu. Knjiga prinaša številne zgodbe, ki ravno s svojo skromnostjo odgovarjajo na največja in najpomembnejša življenjska vprašanja. Poseben čar je da lahko knjigo tudi naključno odpremo na kateri koli strani in gotovo bomo dobili delček odgovora, ki nas bo usmeril naprej.



1 komentar:

  1. Super, ravno to knjigo čakam, da bo prosta v knjižnici, hvala za kratek opis. Lep video - prijateljstvo nima meja. Hvala Nina in lep dan <3
    Anja

    OdgovoriIzbriši