Več o energijskih vajah

sobota, 1. december 2012

9. dan: Naučimo se ustaviti


MISEL DNEVA:

„Ena izmed skrivnosti radostnega življenja je ta, da ne hitimo zgolj od točke A do točke B, temveč izumimo še nekaj imaginarnih točk na poti in jih užijemo v vsej polnosti!“
(Douglas Pagels)

IZZIV DNEVA: Naučimo se ustaviti

5 MINUT ZASE

To, da v življenju velikokrat preveč hitimo, že sami pri sebi vemo. To, da se je dobro kdaj ustaviti, tudi. Kaj pa v tej smeri dejansko naredimo, je druga pesem :). Danes bomo združili prijetno s koristnim in se naučili uporabne vaje, ki poleg tega, da pomirja in nam pomaga pri tem, da se ustavimo in lažje zadihamo, odlično pomaga tudi pri krepitvi spomina. Z vajo namreč aktiviramo tudi tiste centre v možganih, ki ostajajo ob naših dnevnih rutinskih opravilih ali pri velikem hitenju zanemarjeni.


Vaja za izboljševaje spomina (čas izvajanja: približno 1 minuta)

1. Z blazinicami prstov z močnimi krožnimi gibi zmasirajte celotno lobanjo, da povečate prekrvavitev in odprete pretoke energij. Globoko vdihujte skozi nos in izdihujte skozi usta.

2. Levico položite na levo stran glave nad uho tako, da se konice vaših prstov dotikajo vrha glave. Desno roko položite na sredino prsi nad priželjc.

3. V tem položaju trikrat globoko vdihnite skozi nos in izdihnite skozi usta.

4. Desno roko pustite na svojem mestu, levo roko pa premaknite tako, da je dlan na sredini čela, prsti pa se dotikajo vrha glave. Ponovite dihanje.

5. Zamenjajte roki in položite levo roko na sredino prsi ter desno roko na desno stran glave tako, da se konice vaših prstov dotikajo vrha glave. Ponovite dihanje.

6. Nazadnje desno roko premaknite na zadnji del glave, levo pa pustite na sredini prsi. Še zadnjič trikrat globoko vdihnite skozi nos in izdihnite skozi usta.


Vajo lahko izvajamo vsak dan in je primerna za vse starosti. Pomaga tudi pri izboljševanju koncentracije.

Lepo vas pozdravljam in z zanimanjem pričakujem vaše vtise, komentarje in izmenjavo mnenj,

Nina Barbič




Ni komentarjev:

Objavite komentar