Več o energijskih vajah

petek, 30. november 2012

8. dan: Občutimo ljubezen


MISEL DNEVA:

„Obstaja samo en jezik – jezik srca,
obstaja samo ena religija – religija ljubezni.“
(Sai Baba)

IZZIV DNEVA: Občutimo ljubezen


5 MINUT ZASE

Danes se ne bomo osredotočili zgolj na ljubezen, ki jo občutimo do partnerja, temveč se bomo osredotočili na najširši pomen besede, torej na ljubezen do družine, otrok, prijateljev, sebe, pa tudi do vseh, ki so nam kdaj prekrižali pot, se nam nasmehnili, nam priskočili na pomoč ali bili prijazni z nami. V vseh religijah je ljubezen izpostavljena kot ena najvišjih vrednost in kadar zares odpremo srce in si jo pustimo čutiti, zaplavamo v neverjetne razsežnosti, ki jih je pravzaprav težko opisati z besedami.

Današnji vir motivacije naj bo spodnji video, za katerega prilagam tudi prevod uvodnega besedila, vse ostalo pa vam bo jasno, ko si ogledate posnetek. Mene se je zgodba resnično dotaknila do dna srca.

Prevod:

Dragi moji, z vami bi radi delili zgodbo. Resnično zgodbo.

Sin je prosil očeta: »Oče, bi bil pripravljen teči maraton z menoj?« Oče kljub svojim letom in kondiciji brez pomisleka odgovori: »JA!« Skupaj sta tekla maraton.

Čez nekaj časa sin spet prosi očeta: »Oče, bi bil pripravljen teči še en maraton z menoj?« Oče ponovno odgovori: »JA!«. Skupaj sta tekla še en maraton.

Nekega dne sin vpraša očeta: »Oče, bi prosim tekel z menoj maraton Iron Man (jekleni mož)?« Iron Man je eden najtežjih triatlonov, kjer je potrebno preplavati 4 km, prekolesariti 180 km in preteči 42 km … vse naenkrat. Oče ponovno odgovori: »JA!«

Kako izgleda njun tek, si oglejte v priloženem videu: http://www.youtube.com/watch?v=YiuLAOauIFQ



Izziv današnjega dne je ta, da si vzamete nekaj minut časa in poiščete v sebi ogromno ljubezni do vseh bližnjih in manj bližnjih. Pustite si občutiti čudovite občutke in jih objemite s svojo energijo ljubezni.

Vesela bom vseh vaših odzivov in vam želim dan, poln ljubezni :)

Nina Barbič

Ni komentarjev:

Objavite komentar