Več o energijskih vajah

torek, 11. december 2012

19. dan: Naučimo se nekaj novega


MISEL DNEVA:

"Živi, kot da je jutri tvoj zadnji dan,
uči se, kot da boš živel večno."
(Gandhi)


IZZIV DNEVA: Naučimo se nekaj novega


5 MINUT ZASE

Za današnji dan sem izbrala Gandhijevo misel, na katero se tudi sama vedno spomnim, ko so pred mano novi izzivi. Dejstvo je, da se celo življenje učimo (če si to seveda dopustimo oz. želimo) in to je ena izmed dragocenosti, na katero včasih pozabimo ali pa učenje vidimo bolj v negativni luči. Za vsako učno minuto je namreč dobro biti hvaležen, saj je nasprotje od učenja stagniranje, česar si nihče izmed nas ne želi. Naslednjič, ko vas bo čakal nov izziv, kar nasmešek na obraz – to je znak, da greste naprej. Na začetku bo nasmešek morda kisel, toda sami veste, da najbolj dragocene dragulje prepoznamo šele, ko mine dovolj časa.

Današnji dan bomo vsekakor začeli z nasmeškom, zato sem pripravila video, ki vas bo (upam) navdušil, glavna zvezda pa je prav poseben talent. Več na povezavi: http://www.youtube.com/watch?v=CQzUsTFqtW0



Vaja dneva

Današnja vaja je preprosta in želim si, da pustite domišljiji prosto pot. Česa si že dolgo želite, pa odlašate? Naredite danes prvi korak in se naučite nekaj novega. Če nimate nobenih že začrtanih ciljev, s katerimi odlašate, ste lahko inovativni in se na primer naučite 10 besed v ruščini, vzamete v roke kitaro, lahko zaprosite koga, da vas nauči novih plesnih korakov, lahko na primer spečete pecivo po čisto novem receptu … Skratka, naučite se nekaj novega, razširite si obzorja in se učite, kot da boste živeli večno. Verjemite, vredno je.

Pošiljam vam prisrčne pozdrave,

Nina Barbič



Ni komentarjev:

Objavite komentar