Več o energijskih vajah

ponedeljek, 3. december 2012

11. dan: Poglejmo na stvari drugače


MISEL DNEVA:

„Veličina človekovega značaja se najbolje pokaže v načinu, kako se odzove na situacije, ki mu niso všeč.“

IZZIV DNEVA: Poglejmo na stvari drugače


5 MINUT ZASE

Na današnji dan želim z vami deliti izjemno zanimivo motivacijsko zgodbo. Vaja dneva je, da jo v miru preberete, nato pa malo premislite, ali tudi sami morda kdaj reagirate tako oziroma prepoznate kakšen dogodek, znotraj katerega stvari morda niso takšne, kot se zdijo na prvi pogled. Morda je ravno zdaj trenutek, da ob gledanju na določen dogodek zamenjate očala. In kako stvari vidite sedaj?


Neko dekle je na velikem letališču čakalo na polet. Ker se je čakanje zavleklo, si je kupila knjigo, da bi ji čas hitreje minil. Kupila je tudi vrečko piškotov. Sedla je v čakalnico, da bi lahko v miru brala.

Poleg nje je sedel mož, ki je odprl revijo in tudi začel brati. Ona je mirno brala in si postregla prvi piškot iz vrečke. Takoj je tudi mož poleg nje vzel enega. Postala je nejevoljna, toda rekla ni ničesar.

Pomislila je:"Kako je nesramen. Če bi bila bolj odločna, bi mu eno prisolila, da bi si zapomnil za vedno." Vsakokrat, ko je vzela piškot, je tudi on vzel enega. Bila je tako ogorčena, da sploh ni vedela, kaj storiti. Ko je v vrečki ostal samo še en piškot, je pomislila:"Kaj bo pa zdaj naredil ta brezobzirnež?"

Mož je razdelil zadnji piškot na dva dela in ji z nasmehom ponudil zadnjo polovico. To je bilo že preveč. Začela je pihati od jeze. Zaprla je knjigo, pograbila stvari in odšla v prostor za vkrcanje.

Ko se je v letalu že nekoliko bolj umirjena udobno namestila na svojem sedežu, je odprla torbo in z začudenjem zagledala še zaprto vrečko piškotov. Naenkrat jo je postalo pošteno sram, ko je doumela svojo zmoto. Pozabila je, da je piškote dala v torbo, mož poleg nje pa je z njo delil svoje piškote, ne da bi ob tem postal jezen, živčen, nejevoljen ali vznemirjen, medtem ko je bila ona vsa iz sebe, ker je mislila, da jesta njene piškote. Zdaj ni bilo več časa za razlage in opravičevanje.

Kolikokrat v življenju jemo piškote drugih, pa se tega ne zavedamo?

Torej: preden si ustvarimo mnenje in obsojamo, raje malo počakajmo, premislimo in si včasih nadenimo še kakšna druga očala.


**************
Danes smo na polovici našega programa in iskreno se vam zahvaljujem za vse čudovite komentarje in odzive. Upam, da boste še naprej zadovoljni in seveda aktivni. Hkrati bom zelo vesela, če si enkrat do konca programa vzamete minutko, dve časa in odgovorite na ANKETO >>> (samo 5 vprašanj), saj bodo vse vaše povratne informacije zame izredno dragocene, da vam v prihodnosti ponudim še kaj novega in zanimivega. Povezava do ankete: http://www.surveymonkey.com/s/NFXZ9ZX
**************

Želim vam čudovit dan in vas lepo pozdravljam,

Nina


3 komentarji:

  1. Poučna zgodba, ki bi jo človek moral večkrat prebrati...

    OdgovoriIzbriši
  2. Ta zgodba mi je nasmejala nekje med tem ko se je ona jezila. Konec je pa zelo lep. Hvala..

    OdgovoriIzbriši
  3. Najlepša hvala obema za povratni informaciji, sem vesela, da se vaju je zgodba dotaknila. Vse dobro želim in lep preostanek večera,

    Nina

    OdgovoriIzbriši