Več o energijskih vajah

četrtek, 6. december 2012

14. dan: Odpravimo zamere


MISEL DNEVA:

"Včasih sovražimo nekoga zaradi ene same napake, ki jo stori,
čeprav imamo tisoč razlogov, zakaj bi ga lahko imeli radi."
(neznan avtor)

IZZIV DNEVA: Odpravimo zamere 


5 MINUT ZASE

Odpuščanje je eden izmed večnih izzivov človeka in o tematiki je napisanih ogromno knjig, celo pesmi, ki so morda ravno zato postale uspešnice (ne bom vsiljevala ali delala reklame, lahko pa se oglasite na Facebooku: http://www.facebook.com/pages/21-dni-ZA-spremembo/549814595033201?ref=ts&fref=ts in si izmenjamo takšne pesmi za lepši dan :).

Še enkrat preberite misel dneva in opazujte, če se vam v misli morda prikrade točno določena oseba. Morda ji „zamerite“ več kot eno napako, morda čutite, da so občutki pregloboko zasidrani v vas in nočete niti razmišljati o tem, da bi osebi „odpustili“. Na srečo je stvar mnogo bolj enostavna in ne zahteva nujno srečanja, pogovora ali česar koli drugega (če čutite, da si kaj izmed naštetega želite, je vsekakor dobro, ni pa nujno). Odpuščanje je namreč v osnovi zgolj proces, znotraj katerega se sami odločite, da boste zamere pustili za sabo. Ni se vam treba soočiti z osebo, ki ji zamerite, temveč s sabo. Dovolite si prekiniti začarani krog, s katerim ste priklenjeni na negativne občutke. Prepričana sem, da bo v pomoč naslednja vaja.

Vaja sprostitve in odpuščanja

Osredotočite se na osebo ali dogodke, ob katerih čutite zamero oz. ste prizadeti. Z desno roko objemite prednji del telesa tako, da roko položite v linijo pod prsi in z odprto dlanjo objamete levo stran telesa. Levo roko položite na desno in z levo dlanjo objemite predel nad komolcem desne roke. V tem položaju 5 minut globoko dihajte in opazujte, kaj se dogaja z vašimi občutki. Če zaznate željo, da bi zamero odpustili, to z izdihi tudi storite. Vajo lahko ponavljate več dni zapored.

Lep pozdrav in čudovit dan želim,

Nina Barbič



2 komentarja:

  1. današnja misel je ena tistih, ki te ''dotolče''...kruto resnična

    prisilila me je v globok razmislek

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala za vašo delitev izkušnje, res se kar zamislimo ob tem, ampak prav je tako :). Želim vam prijeten dan,

    Nina

    OdgovoriIzbriši