Več o energijskih vajah

sreda, 12. december 2012

20. dan: Osredotočimo se na stvari, ki nas osrečujejo


MISEL DNEVA:

„Dokler stopam v pravo smer,
dolžina mojih korakov pravzaprav ni pomembna.“
(Erica Lawrence)

IZZIV DNEVA: Osredotočimo se na stvari, ki nas osrečujejo


5 MINUT ZASE

Danes bomo svojo pozornost osredotočili na tiste segmente življenja, na katere včasih v naglici pozabimo. 5 minut zase bomo začeli kar s konkretnim izzivom: malo pobrskajte po spominu in napišite pet ali več stvari, ki jih v življenju radi počnete, ki vas osrečujejo ali ki so (bile) vaši hobiji.

Naredite še naslednjo vajo, ki vam bo morda odprla kakšno novo perspektivo. Predstavljajte si, da ste se zbudili na vam najljubšem kraju in veste, da lahko počnete KAR KOLI želite. Ni vam potrebno skrbeti za nič in za nikogar, temveč v miru sedete k vašem najljubšem zajtrku in se lotite razmisleka, kaj vse boste danes počeli. Bodite pozorni, katere so prve stvari, ki vam padejo na pamet. Opazujte tudi, kako se ob tem počutite.

Po opravljeni vaji izberite (vsaj) eno stvar, ki bi jo sicer počeli v vašem idealnem dnevu, in jo skušajte vnesti v današnji dan. Če ne gre drugače, potem si vzemite zasluženih 10 minut sanjarjenja in vašo željo do potankosti uresničite vsaj v mislih. Presenečeni boste, kako vaja deluje na možgane in kako lahko izboljša vaše počutje. Če boste eno izmed stvari tudi dejansko izvedli – toliko bolje :).

Energijska vaja: pretakanje topline

Za še lepši in bolj energičen dan vas vabim, da izvedete še naslednjo vajo.

1. Stojte pokončno z rokami na stegnih ter s sproščenimi dlanmi in prsti. Dihajte globoko in sproščeno. Z naslednjim vdihom razprostrite roke in jih pričnite dvigati nad glavo tako, da sta dlani obrnjeni druga proti drugi.

2. Pri dihanju imejte roke popolnoma iztegnjene in jih privedite v položaj nad glavo.

3. Obrnite dlani tako, da bodo obrnjene navzven in z izdihom pričnite roke počasi spuščati.

4. Prepognite se naprej in sprostite roke ter v tem položaju še nekajkrat vdihnite in izdihnite.

5. Počasi se zravnajte in po potrebi nekajkrat ponovite vajo.

Želim vam prijeten in nasmejan dan,

Nina Barbič

Ni komentarjev:

Objavite komentar