Več o energijskih vajah

nedelja, 2. december 2012

10. dan: Osredotočimo se na svoje poslanstvo


MISEL DNEVA:

„Ne primerjajte svojega življenja z življenji drugih.
Ne poznate njihovega poslanstva.“
(Regina Brett)

IZZIV DNEVA: Osredotočimo se na svoje poslanstvo

5 MINUT ZASE

Včasih se nam dogaja, da se nehote primerjamo z drugimi in razmišljamo, kako nekomu nekaj uspe in zakaj nam ne, včasih pa se celo zapletemo v cel cikel negativnega razmišljanja, ki nas vedno bolj omejuje. Danes si bomo ogledali primerjanje z drugimi ljudmi z nekoliko drugačnega zornega kota. Zanimivo iztočnico daje že zgornja misel dneva, saj jasno poudarja, da ima vsak od nas čisto svojo, unikatno pot, ki nas vodi točno tja, kamor je namenjeno, da pridemo. V resnici ne obstajajo dobre in slabe poti, saj vse prehodimo zato, da se nečesa naučimo.

Kadar se primerjamo z drugimi, pravzaprav omejimo svoje potenciale. Če na primer razmišljamo, da je nekdo pri določenem poslu boljši od nas, avtomatsko izključimo vse svoje ostale danosti in nadarjenosti, saj se preveč osredotočamo zgolj na en segment. Morda znamo odlično kuhati, peti, biti dober prijatelj, poslušalec, partner ali pa smo morda zelo spontani, imamo razvito intuicijo … skratka, seznam bi se lahko nadaljeval v neskončnost.

Premislite, če se v svojem življenju s kom primerjate. Zdaj pozabite na celotno zgodbo, ki ste jo ustvarili in se spomnite vsaj treh stvari, na katere ste ponosni in v katerih ste boljši. Razmislite, v katero smer vas lahko popeljejo te poti.

Vaja za lažje osredotočanje

Da boste lažje ubrali pot v novo smer, vas vabim, da izvedete vajo imenovano Spajanje. Sredinec ene roke (vseeno katere) položite v popek, drugega pa položite na tako imenovano tretje oko oz. prostor med obrvmi. Nato oba prsta narahlo povlecite navzgor in približno 20 sekund umirjeno dihajte. Po končani vaji lahko še enkrat premislite o vaših kvalitetah in morda se bo porodila še kakšna nova ideja.

Za konec pa še motivacijski video o tem, kaj vse zmoremo, kadar ne verjamemo v omejitve: http://www.youtube.com/watch?v=Vo0Cazxj_yc



Želim vam lep, ustvarjalen in navdušujoč dan,

Nina Barbič



Ni komentarjev:

Objavite komentar