Več o energijskih vajah

četrtek, 29. november 2012

7. dan: Bodimo najboljša verzija sebe


MISEL DNEVA:

„Ljudje bodo pozabili, kaj ste govorili,
ljudje bodo pozabili, kaj vse ste naredili,
vendar ne bodo pozabili, kako so se v vaši družbi počutili.“
(Maya Angelou)

IZZIV DNEVA: Bodimo najboljša verzija sebe


5 MINUT ZASE

Vsi se dobro počutimo, kadar smo sproščeni, nasmejani in polni energije, saj se takrat vse stvari odvijajo bolj lahkotno, ljudje okrog nas pa se prav tako „nalezejo“ naše energije in v družbi so stvari še lepše :). Žal pa se nam velikokrat zgodi tudi, da smo vrženi iz ritma, preobremenjeni, utrujeni in podobno. Takrat se prelevimo v različico sebe, ki za nas ni optimalna in lahko dolgoročno škoduje našemu fizičnemu in psihičnemu počutju.

Danes bomo poskrbeli, da bo današnji dan eden tistih svetlih dni. Z vami bom delila dve vaji, ki pomagata pri boju proti utrujenosti ter vzbujanju pozitivnih občutkov.

1. VAJA: Trije udarci za dvig energije in boljše počutje
(čas izvajanja: približno 35 s)

Prvi udarec: masiranje točk K-27

Točki K-27 poiščete tako, da kazalca obeh rok položite na ključnico in premikate roke eno proti drugi, dokler ne dosežete notranjih kotov ključnice. Nato roki premaknite približno 2 cm navzdol in poiščite mehkejše udrto mesto. Počasi dihajte in približno 10 s močno masirajte oziroma trepljajte obe točki.

Drugi udarec: masiranje priželjca

Položite prste ene ali obeh rok na sredino prsnice, na priželjc. Počasi dihajte skozi nos in izdihujte skozi usta ter približno 10 s možno trepljajte mesto.

Tretji udarec: vranični točki

Dihajte in približno 15 s močno trepljajte živčno-limfni refleksni točki, ki se nahajata pod prsi vzdolž reber. Lahko trepljate tudi vranični akupunkturni točki ob straneh telesa, približno deset centimetrov pod pazduhami.


2. VAJA: Križanje energij srca

Sledeča vaja pomaga stabilizirati vaše energije in je posebej uporabna, kadar se želite pomiriti in v telesu vzbuditi prijetne, pomirjujoče občutke.

Navodila za izvedbo vaje:

1. Medtem ko sedite ali stojite prekrižajte roke in dlani namestite pod pazduhe. Palca usmerite navzgor.

2. V tem položaju se sprostite, zaprite oči in minuto do dve globoko dihajte (če vam bolj ustreza, lahko vdihujete skozi nos in izdihujete skozi usta, v nasprotnem primeru pa ohranjajte globoko dihanje samo skozi nos). Kmalu boste začutili sprostitev in boste z lahkoto odvrgli stresne misli.

Poleg omenjenih vaj je zelo pomembna tudi vaša odločitev – recite si, da boste današnji dan preživeli kot najboljša verzija sebe in to tudi storite.


Želim vam lep dan in se veselim odzivov,

Nina Barbič



2 komentarja:

  1. Suuuprer! Deluje!
    Hvala in lep dan in pozdrav.
    D.

    OdgovoriIzbriši
  2. Čudovito, ravno to je najlepše - tako preprosto, pa tako efektivno :) Hvala za odziv, lep večer želim,

    Nina

    OdgovoriIzbriši