Več o energijskih vajah

sreda, 28. november 2012

6. dan: Živimo brez obžalovanj

MISEL DNEVA:

„Življenje je prekratko, da bi se zbujali z obžalovanjem.“

IZZIV DNEVA: Bodimo brez obžalovanj


5 MINUT ZASE

Zares polno življenje živimo takrat, ko skušamo biti čim večji del časa usidrani v sedanjosti, ko znamo reči JA dobrim stvarem v življenju, ko dihamo s polnimi pljuči in takrat, ko sledimo svojemu srcu, včasih tudi tvegamo, predvsem pa živimo življenje brez obžalovanj. Modra misel pravi, da nam je v življenju žal predvsem za stvari, ki jih nismo storili, zato premislite o vaših izbirah in poskrbite, da bo takih stvari čim manj. Včasih smo vznejevoljeni tudi zaradi stvari, ki smo jih naredili, pa bi bilo po našem mnenju bolje, če jih ne bi. V teh trenutkih ne pozabimo, da smo bogatejši za izkušnjo. Kdor ni okusil kapljice žalosti, ne more v polnosti vedeti, kako sladek okus ima sreča.

Vaja za odpravljanje občutkov žalosti in jeze
(čas izvajanja: približno 2 minuti)

1. Stojte vzravnani, roke potisnite predse, pokrčite kolena in stisnite pesti.

2. Globoko vdihnite, dvignite roke nad glavo in jih pridržite nekaj trenutkov. Še vedno imejte prste pokrčene v pesti.

3. Počasi spustite roke v ravnino oči in si predstavljajte, da se vsa jeza, občutki žalosti in nemoči zbirajo v vaših zaprtih pesteh.

4. Nato s sunkovitim gibom potisnite roke proti tlom, hkrati razprite dlani, kot da izpuščate vse negativne občutke in gib pospremite z zdravilnim zvokom šuuuu.

5. Vajo nekajkrat ponovite, se osredotočite na to, da počistite čim več tovrstnih občutkov, in bodite pozorni tudi na globoko dihanje.

Brez obžalovanj

Kot dodatno motivacijo današnjega dne pripenjam video 80-letne Janey Cutler, ki je na tekmovanju talentov nastopila s pesmijo No regrets (Brez obžalovanj). Navdušili so me že utrinki, ki jih gospa pove med intervjujem, saj resnično dela in govori iz srca. Pravi, da je imela čudovito življenje, ima 7 otrok, 13 vnukov in 4 pravnuke. Prijatelji in družina so jo vzpodbudili, naj se prijavi. Bolje pozno, kot nikoli, pravi :). Preostanek pa v videu, za katerega sem prepričana, da vas bo navdušil tudi, če vam angleščina ni najbolj blizu: http://www.youtube.com/watch?v=JAwOZvvGsRs



Vabljeni, da tudi na Facebook programa prilepite kakšne motivacijske misli ali videoposnetke, prav tako pa ste seveda vljudno vabljeni, da se oglasite v komentarjih ali preko e-maila.

Velik objem,

Nina Barbič



Ni komentarjev:

Objavite komentar